آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل

رایگان

0 نظر
دسته‌بندی‌ها
تکنولوژی اتاق عمل
بازدید کاربران: 58
بازدید از صفحه: 2868
آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل
  • آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل
    • آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل (قسمت اول)
      نمایش
    • آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل (قسمت دوم)
      نمایش
    • ریزجزئیات کارشناسی ارشد تکنولوژی اتاق عمل
      نمایش

بررسی اجمالی

تعریف رشته اتاق عمل، هدف از تحصیل و آینده شغلی این رشته

در ابتدای ورود به دانشگاه و یا حتی قبل از آن، به دلایل مختلف از جمله عدم رویارویی مستقیم اکثر افراد با کادر اتاق عمل، ناآگاهی و فشار روانی پدر و مادرها، تاثیر سوء صدا و سیما و... شاید افراد دیدگاه مناسبی نسبت به این رشته نداشته باشند.

تحصیل بین‌الملل این رشته به دو گونه است. یا ابتدا با کارشناسی پرستاری، در کارشناسی ارشد و دکتری رشته تکنولوژی جراحی ادامه می‌دهند و به پرستار اتاق عمل تبدیل می‌شوند و یا از همان ابتدا وارد کارشناسی تکنولوژی جراحی میشوند. تحصیل در ایران از نوع دوم است.

رشته تکنولوژی اتاق عمل برای اولین بار سال 1364 در مقطع کاردانی یا فوق دیپلم در دانشگاه تهران ارایه شد. پس از آن در سال 1386-1387،کارشناسی پیوسته‌ی رشته معرفی می‌شود و در سال 1384 مقطع کارشناسی ارشد به مقطع‌های آن اضافه می‌شود.

افراد فارغ‌التصیل در مقطع کاردانی را به عنوان تکنسین میشناسند.

در مقطع کارشناسی پیوسته 54 دانشگاه دولتی و 8 دانشگاه آزاد این رشته را پذیرش می‌کنند. این افراد بعد از فارغ‌التحصیلی به تکنولوژیست‌های جراحی معروف می‌شوند.

تا به امروز مقطع کارشناسی ارشد در 7 دانشگاه مختلف تدریس می‌شود که شامل: دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران، اصفهان به طور هر ساله و دانشگاه‌های علوم پزشکی یزد، همدان، مازندان، کرمانشاه به طور یکسال در میان می‌باشد.

شرایط پذیرش رشته اتاق عمل در دانشگاه

با توجه به سهمیه‌های متفاوت، منطقه‌های گوناگون و تیپ‌های مختلف دانشگاه‌ها، اظهار نظر قطعی در این موضوع سخت است. اما به طور مثال در دانشگاه علوم پزشکی شیراز که تیپ 1 است، از 3000 سهمیه منطقه 1 تا 6000 منطقه 2 پذیرش می‌شود.

سر فصل های کلی دروس رشته تکنولوژی اتاق عمل در مقطع کارشناسی

سر فصل ها در 2 مقطع علوم پایه و دروس تخصصی ارایه می‌شود.
دروس علوم پایه مانند: آناتومی، فیزیولوژِی، بافت شناسی و دروس عمومی
دروس تخصصی مانند: اصول و عملکرد فرد اسکراب و سیار، اصول کار در اتاق عمل و تکنولوژی‌های جراحی‌های مختلف که هر کدام به صورت تخصصی در حیطه خودشان تدریس می‌شوند. (مانند تکنولوژی جراحی ارتوپد ، مغز و اعصاب و ...)

شرایط کارورزی و آشنایی عملی دانشجویان با فیلد جراحی

کارآموزی‌های کارشناسی اتاق عمل، به ترتیب ابتدا کارآموزی رفتار در اتاق عمل، کارآموزی عملکرد سیار، کارآموزی عملکرد فرد اسکراب، کارآموزی تکنیک اعمال جراحی 1 و 2، و در نهایت کارآموزی‌های درعرصه ارایه می‌شود.

به طور معمول از ترم 2، دانشجویان با عنوان کارآموزی رفتار در اتاق عمل، وارد اتاق عمل می‌شنوند. در ترم‌های 3 تا 6، دروس نیمه تخصصی ارایه می‌شود. ترم‌های  7 و 8، دانشجویان به طور کامل کارورز هستند و تماما در بالین هستند و مدت تقریبا 800 تا 1000 ساعت باید بگذرانند. در صورت ورود به مقطع کارشناسی ارشد، به طور استاندارد 4 ترم تحصیلی گذرانده می‌شود.

شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

رشته تکنولوژی اتاق عمل جزء رقابتی‌ترین رشته‌ها برای کارشناسی ارشد می‌باشد. سالانه بین 27 تا 30 نفر در 6 یا 7 دانشگاه در ایران در مقطع کارشناسی ارشد شروع به تحصیل می‌کنند. لذا قبول شدن با توجه به رقابت و شرایط کاری این مقطع کمی سخت می‌باشد. به دلیل پذیرش هیات علمی این رشته در مقطع کارشناسی ارشد، این مقطع برای کسانی که علاقه به حیطه آموزش دارند مناسب است، اما باید توجه داشت که شرایط کاری برای سایر حیطه‌ها نیز مهیا است و همچنین صرفا مدرک کارشناسی ارشد برای هیات علمی شدن کافی نمی‌باشد.

چه رشته هایی امکان درخواست برای کارشناسی ارشد اتاق عمل را دارند؟

رشته‌های تکنولوژی اتاق عمل، پرستاری و هوشبری این امکان را دارند. که اکثرا به دلیل دروس تخصصی، درخواست‌ها از طرف رشته اتاق عمل می‌باشد.

با مدرک کارشناسی اتاق عمل در چه رشته های کارشناسی ارشد میتوان تحصیل کرد؟

رشته‌های ارشد را می‌توان به 2 بخش تقسیم کرد: رشته‌های علوم پایه و بالین
در علوم پایه امکان شرکت درهمه‌ی رشته‌های کارشناسی وزارت بهداشت به صورت عمومی مانند فیزیولوژی، آناتومی، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی، اپیدمیولوژی، رشته‌های مدد کاری و...
و در رشته‌های بالین ، رشته‌ی ارشد اتاق عمل (بدون سابقه کار) و رشته‌های پرستاری ویژه، تکنولوژی گردش خون و پرستاری نوزادان (با 2 سال سابقه کار) است.

شرایط مهاجرت و پذیرش در کشورهای دیگر

پذیرش پرستاری به مراتب آسان‌تر و پرتقاضاتر از رشته اتاق عمل است. در صدر کشورهایی که رشته‌های اتاق عمل را پذیرش میکنند، آلمان است. اما در کشورهایی مثل کانادا و آمریکا به دلیل اینکه رشته به صورت ابتدا کارشناسی پرستاری و بعد پرستار اتاق عمل ارایه میشود، پذیرش سخت است. به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای همسایه مانند تاجیکستان و بلغارستان و... با قبول شدن در آزمون‌ها امکان مهاجرت وجود دارد.

شرح وظایف تکنولوژیست جراحی

شرح وظایف تکنولوژیست های جراحی به قسمت های قبل از عمل، حین عمل و بعد از عمل تقسیم میشود.که در هر کدام اقدامات تخصصی انجام میشود.

 

محتوای دوره

  • آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل
    • آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل (قسمت اول)
      نمایش
    • آشنایی با رشته تکنولوژی اتاق عمل (قسمت دوم)
      نمایش
    • ریزجزئیات کارشناسی ارشد تکنولوژی اتاق عمل
      نمایش

مدرس

آرمین فریدونی
آرمین فریدونی
کارشناسی ارشد اتاق عمل

خلاصه نظرات

0

0 رای
5 امتیاز
0
4 امتیاز
0
3 امتیاز
0
2 امتیاز
0
1 امتیاز
0

نظرات

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید.