اصول پوشیدن گان و دستکش جراحی

رایگان

0 نظر
دسته‌بندی‌ها
اصول کار در اتاق عمل
بازدید کاربران: 27
بازدید از صفحه: 4804

بررسی اجمالی

پس از اینکه ما هندراب انجام دادیم، با کلرهگزیدین گلوکونات که پایه الکی دارد، اجازه می‌دهیم تا دستمان خشک شود. یعنی با دست خیسی که الکل خورده است، گان را بر نمیداریم چون باعث مرطوب شدن فیلد می‌شود.

برای برداشتن گان، باید کمترین تماس دست با گان صورت بگیرد؛ اگر گان را به صورتی برداریم که گردن گان به سمت پایین باشد، طبق رفرنس، حق نداریم گردن گان را به سمت پایین بیاریم چون زیر سطح فیلد استریل افتاده است.

سپس با یک دست شروع میکنم به رها کردن گان در محیط، و قسمت داخلی و خارجی گان را می‌توانیم تشخیص دهیم. گان‌ها معمولاً به گونه‌ای پیچیده می‌شوند  که ما با سطح داخلی گان در تماس قرار می‌گیریم، سپس آستین‌های گان را پیدا می‌کنیم و گان را می‌پوشیم.

نیازی نیست دستمان را خیلی بالا یا خیلی پایین بیاوریم، دستمان را در آستین به صورتی وارد آستین می‌کنیم که استین روی آرنج بیاید ولی دست نباید به سمت پایین باشد. سپس فرد سیرکولار می‌آید و پشت گان را می‌بندد، ولی فرد سیرکولار باید طوری گان را بگیرد که فقط سطح داخلی آن را لمس کند و با سطح بیرونی گان تماس نداشته باشد.
بعد از اینکه گان در قسمت گردن و کمر بسته شد، دستکش را به صورت close می‌پوشیم.

در جراحی به دو صورت می‌توان دستکس را پوشید، یکی به صورت close می‌باشد که دست به هیچ عنوان نباید از کش بافت گان خارج شود. در نظر داشته باشید فردی که وظیفه برپایی فیلد استریل را دارد، حتما باید به صورت close دستکش بپوشد.
اما افرادی که پس از فرد اول وارد فیلد می‌شوند، می‌توانند از فرد اول دستکش دریافت کنند که به آن روش، assist-gloving گفته می‌شود.

در ویدیو می‌توانید پوشیدن دستکش با روش close به صورت عملی را مشاهده کنید.

در هیچ رفرنسی قید نشده است که اولويت دستکش با کدام دست است، پس با توجه به دست غالب شخص، اول آن دستکش را به او می‌پوشانیم. ابتدا چسبندگی دستکش را بر طرف می‌کنیم، سپس شست دستکش یا کف آن باید به سمت شخصی که قرار است آن را بپوشد، باشد. دستکش را بر می‌داریم و دو لبه آن را می‌گیریم. نباید شست فرد اول با دستکش در تماس باشد، زیرا حین پوشیدن دستکش، شست فرد اول توسط فرد دوم غیراستریل می‌شود. پس دستکش را باز می‌کنیم، شست به سمت بیرون و سپس دستکش به فرد دوم می‌پوشانیم. در دستکش دوم خود فرد هم در پوشیدن آن کمک می‌کند.

در مرحله بعد باید دور گان را بست. گان‌های کتانی wrap-around هستند یعنی دور تا دور شخص را می‌پوشانند. اگرچه پشت گان در هر صورت غیراستریل محسوب می‌شود ولی دور تا دور پوشیدن شدن توسط گان، باعث افزایش سطح استریل در اتاق عمل می‌شود.

ابتدا بندهای جلوی گان باز می‌شوند. این حالت در گان‌های یکبار مصرف نیز وجود دارد. در گان‌های کتانی یکی از بندها حتما باید توسط فرد اسکراب گرفته شود. سپس فرد با در دست گرفتن آن یکی بند، یک دور میزند. فرد نباید پشتش به میز باشد زیرا باعث آن‌استریل کردن میز می‌شود. پس موقع دور زدن باید از میز فاصله داشته باشد. سپس بعد از دور، بند را از فرد اسکراب می‌گیرد و گره می‌دهد.

دور زدن گان‌های ذکر شده، توسط فردی که گان را پوشیده است اشتباه می باشد.

فیکس کردن بند گان بر روی میز استریل توسط کلمپ و دور زدن اشتباه است.

بعد از پوشیدن گان و دستکش، نوبت درپ است. درپ یعنی پوشیدن مریض به جز ناحیه جراحی است. قبل درپ ابتدا پرپ انجام می شود. پرپ یعنی ضدعفونی موضع جراحی. در عمل هایی که از حساسیت بالایی برخوردار هستند مانند ارتوپدی و نوروسرجری، درپ دو مرحله ای انجام می شود که در مرحله اول بتادین اسکراب استفاده می شود، سپس خشک می شود بعد بنادین سبز یا ۱۰ درصد استفاده می شود و بعد درپ انجام می شود.

 

مدرس

آرمین فریدونی
کارشناسی ارشد اتاق عمل

نظرات

0

0 رای
5 امتیاز
0
4 امتیاز
0
3 امتیاز
0
2 امتیاز
0
1 امتیاز
0

نظرات

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید.